ligth bright medium dark black
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ 2012

Τέλος εποχής για τον Κοινωνικό Τουρισμό της Εργατικής Εστίας

Σε «δεύτερη μοίρα» μπαίνουν τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού της Εργατικής Εστίας, μετά την κατάργηση των δύο οργανισμών (Εργατικής Εστίας- Εργατικής Κατοικίας, αφού τα δελτία της προηγούμενης χρονιάς έληξαν στις 31 Μαρτίου, ενώ οι αιτήσεις που απέστειλαν οι ξενοδόχοι για συμμετοχή γύρισαν πίσω. 
Τόσο το προσωπικό, όσο και οι αρμοδιότητες των δύο οργανισμών έχουν μετακινηθεί πλέον στον ΟΑΕΔ και μπροστά στον «κυκεώνα» εκκρεμοτήτων και υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί, ο Κοινωνικός Τουρισμός μπαίνει προς το παρόν στον «πάγο», ελλείψει άλλης ενημέρωσης. 

380.000 είχαν οριστεί φέτος οι ωφελούμενοι 
Η κατάργηση των δύο οργανισμών έφερε αλλαγές και στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού της Εργατικής Εστίας. 
Τον Ιανουάριο του 2012 η διοίκηση του ΟΕΕ αποφάσισε την υλοποίηση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για τη χρονική περίοδο από 1/4/12 έως 31/3/13 και καθόρισε τον αριθμό των δελτίων κοινωνικού τουρισμού σε 380.000 για τους δικαιούχους των παροχών του ΟΕΕ. 
Η διάρκεια των διακοπών ορίστηκε σε έξι ημέρες (πέντε διανυκτερεύσεις), ωστόσο μετά την κατάργηση του οργανισμού ανεστάλη και αυτή η απόφαση του ΔΣ. 

Δεν έχει ενημέρωση ο ΟΑΕΔ 
Σημειώνεται ότι από την κατάργηση των δύο οργανισμών έχουν προστεθεί εκατοντάδες προβλήματα στον ΟΑΕΔ, όπου έχει συσταθεί ειδική διοικούσα επιτροπή, η οποία έχει αναλάβει τη διεκπεραίωση όλων των θεμάτων. Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει την εκ νέου αξιολόγηση της χρησιμότητας της Επιτροπής στις 15 Μαΐου, ώστε να αποφασιστεί η συνέχισή της ή όχι. Και αυτό εν μέσω φημών για πιθανή λειτουργία ενός άλλου οργανισμού μέσα από τον ΟΑΕΔ για την διαχείριση των θεμάτων της Εργατικής Εστίας και της Εργατικής Κατοικίας. . 

«Ασφυξία» στα ξενοδοχεία αν δε λειτουργήσει ο Κοινωνικός Τουρισμός 
Εν τω μεταξύ, ιδιαιτέρως αγωνιούν για την εξέλιξη οι ξενοδόχοι της περιοχής, πολλοί από τους οποίους ωφελούνταν σε σημαντικό βαθμό από τους επισκέπτες κοινωνικού τουρισμού που επισκεπτόταν την περιοχή, είτε μεμονωμένα είτε σε γκρουπ. Κάποιοι το χαρακτηρίζουν «ανάσα» για τη λειτουργία του ξενοδοχείου, ενώ αναμφίβολα καταθέτουν ότι οι περισσότεροι επισκέπτες με δελτία κοινωνικού τουρισμού προέρχονταν από την Εργατική Εστία. 
Μέχρι και τις 31 Μαρτίου ίσχυαν τα παλιά δελτία και στη συνέχεια εστάλη στα ξενοδοχεία εγκύκλιος για ανανέωση της συμμετοχής στο πρόγραμμα με τις υπογραφή νέων συμβάσεων, ωστόσο τα χαρτιά τους στάλθηκαν πίσω και έκτοτε δεν έχουν καμία ενημέρωση για την «τύχη» αυτής της παροχής .

Κανονικά συνεχίζει ο κοινωνικός τουρισμός από άλλους φορείς 
Ωστόσο, δεν σημειώθηκαν αλλαγές στα δελτία κοινωνικού τουρισμού άλλων φορέων, όπως του ΕΟΤ (για τους δημόσιους υπάλληλους) ή του Ταμείου Νομικών. 
Μάλιστα, η Αγροτική Εστία καλεί τους δικαιούχους έως τις 26 Μαΐου να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στα ΚΕΠ για τις δωρεάν 8ημερες διακοπές, 3ήμερες εκδρομές και βιβλία.

Πηγή: http://www.empros.gr 07/05/2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ 10/02/2012ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ & ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ
Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ – Ν.ΠΕΛΛΑΣ – Ν.ΗΜΑΘΙΑΣ

ΛΕΩΦ. ΣΤΡΑΤΟΥ 5   Τ.Κ 60100  ΠΑΡΑΛΙΑ – ΠΙΕΡΙΑΣ
ΤΗΛ. & ΦΑΞ 2351063350 / 2351063358 
email: info@makdays.gr

   Παραλία,  18/01/2012

Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Σας ενημερώνουμε πως ανακοινώθηκε το πρόγραμμα  κοινωνικού τουρισμού της Εργατικής Εστίας για το έτος 2012. Οι εκπρόσωποι των τουριστικών καταλυμάτων, που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό, θα πρέπει να προσέλθουν μέχρι την 29/02/2012 στη Νομική Υπηρεσία του Οργανισμού της Εργατικής Εστίας (Αγησιλάου 10, ΑΘΗΝΑ, 5ος όροφος, Γραφείο 506, τηλ.210/5286524, 210/5220789) ή στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Οργανισμού μας

  Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και έντυπα συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στα γραφεία της Εργατικής Εστίας 

               
στην Κατερίνη Τερζοπούλου 19 τηλέφωνο 2351024821
στην Έδεσσα Φλωρίνης 4 τηλέφωνο 2381023626
στην Βέροια Πλατεία Πλατάνου 5   τηλέφωνο 2331060160
στην Νάουσα Νικολάου Αναδόλη 36 τηλέφωνο 2332022900ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΕΝΟΙΚ. ΔΩΜΑΤΙΩΝ & ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΒΕΙΔΑΜΕΝΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε το Πρόγραμμα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ


Σχετικά link:
http://www.koinonikostourismos.gr/ 


  Αρχή Μέλη Επιστροφή  
Share |

Powered By Act Life | Promotion by AddYour.Biz